اخذ مجوز دانش بنیان و شرکتی

شرکت دانش بنیان چیست

شرکت های دانش بنیان در واقع شرکت هایی هستند که فعالیت خود را در اجرایی کردن و تولید یک یا چند اختراع متمرکز می کنند. در کل شرکتهای دانش بنیان به منظور افزایش علم و ثروت و به کارگیری و تجاری سازی اختراعات تشکیل می شوند. به همین دلیل یکی از الزامات برای ثبت شرکت دانش بنیان داشتن اختراع می باشد که در راستای تجاری سازی آن اختراع فعالیت کنند.

 

تعریف شرکت دانش ‌بنیان

ماده ۱ « قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات » ، شرکت دانش‌بنیان را این‌طور تعریف کرده است:

« شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می‌شود.»

 

نکته قابل توجه این است که برای ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا باید یک شرکت کاملا معمولی در اداره ثبت شرکت ها ثبت و پس از ثبت شرکت باید آن را به شرکت دانش بنیان تبدیل کرد.

در کل برای شرکت های دانش بنیان، ثبت شرکت مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص توصیه می شود.

بنابراین پس از به ثبت رساندن شرکت در اداره ثبت شرکت ها ، موسسه ثبت شرکت آرمانی برای شما درخواستی جهت تبدیل این شرکت به دانش بنیان تنظیم کرده و ثبت نام لازمه را انجام می دهد.

سپس درخواست ما مورد ارزیابی کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا  قرار گرفته و در صورت داشتن صلاحیت مربوطه ، به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند ؛ سپس باید طرح مورد بررسی شرکت به صندوق ارائه داده شود که پس از آن می توانید از تسهیلات مربوطه با توجه با اساسنامه صندوق استفاده کنید.

باید این نکته را در نظر بگیرید که فرآیند بررسی و ارزیابی سازمان مربوطه ، معمولا 2 ماه به طول خواهد انجامید؛ درواقع هر ارزیابی شامل بررسی دقیق اطلاعات سهامداران و اعضای هیئت مدیره و افراد درون سازمان و همینطور رزومه شرکت می باشد که با توجه به نتیجه ارزیابی کارشناسان، مشخص می گردد که آیا شرکت مد نظر صلاحیت تبدیل به یک شرکت دانش بنیان را دارد یا خیر.

تایید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله هستند و فقط امکان تمدید یکساله دارند. به بیان دیگر ، در صورتیکه شرکت نتواند در طی این دو سال، رتبه بندی خود را به پایان برساند ، امتیاز دانش بنیان بودن ، از آن شرکت گرفته می شود.